Fredrik "Osten" Engström, länssamordnare av Musik Direkt i Västmanland. Foto: Sveriges Radio
Fredrik "Osten" Engström, länssamordnare av Musik Direkt i Västmanland. Foto: Sveriges Radio.

Fler tjejer än någonsin i Musik Direkt

"Har aldrig varit med om något liknande"
4:28 min

För första gången någonsin är det lika många  kvinnliga akter som manliga i tävlingen Musik Direkt i Västmanland. Totalt är det 18 band som i helgen ska göra upp om en plats i rikstävlingarna. 

– Det är superkul att det har varit så många tjejer som har varit intresserade i år. Jag har kört det här i tre år och vi har aldrig varit med om att det har varit så här många tjejer, säger Fredrik "Osten" Engström, länssamordnare för Musik Direkt.

Laleh, Malena Ernman, Lisa Miskovsky, Amanda Jenson, Sabaton. Det är bara några av alla artister och band som har varit med i Musik Direkt. Förutom en del mindre priser i Västmanlandstävlingen finns det internationella spelningar att vinna i rikstävlingen. Men det finns något ännu viktigare i potten.

– Jag tror att det är väldigt många musiker i branschen som faktiskt varit med i Musik Direkt på något sätt. Det är jättemånga som startat nya band och lyckats i musikbranchen efter Musik Direkt när de var unga, säger Fredrik "Osten" Engstöm.

De lokala tävlingarna i Västmanland äger rum den 21 och 22 februari klockan 14.00 i Teatersalen i Växhuset i Västerås.

Läs mer om tävlingen Musik Direkt här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".