Malmabergsskolans fasad med skolans namn. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio.
Malmabergsskolan i Västerås. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio.

Interaktiva skrivtavlor på skola i Västerås

"Materialet blir snabbt lättillgängligt"
1:05 min

Malmabergsskolan i Västerås är en av tre skolor i landet som ska lyfta sitt arbete med digitala verktyg. Skolan får ett stipendium från Lärarnas Riksförbund för att förbättra användningen av så kallade interaktiva skrivtavlor, en sorts stor variant av läsplatta.

– Materialet blir snabbt lättillgängligt och det lockar väl barnen att betydligt mer hålla fokus, det händer ju mycket och de tycker att det är riktigt roligt, säger läraren Eva-Lotta Moser.

– Och för mig som pedagog kan man snabbt få fram information och snabbt och tydligt visa det för eleverna.

Vilka utmaningar finns det för er pedagoger i det här, kan det bli fel tror du?

– Att vi inte utnyttjar den fulla potentialen tycker jag är väldigt synd, just i dag handlar det ganska mycket om eget intresse och hur mycket tid man lägger för att lära sig det och använda det i klassrummet. Men sedan stupar det ofta på att tekniken strular, att uppkopplingen inte är riktigt hundra och då faller ju den lektionen, säger hon.

Eva-Lotta Moser är en av flera lärare som ska lära sig mer om den interaktiva skrivtavlan, och ska sedan föra kunskapen vidare till kollegor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".