Simons hembakade semlor på en bricka.
Simon Carlssons hembakade semlor. Foto: Privat

Simons semlor skramlade till Stadsmissionen

Ville visa att han bryr sig
1:13 min

Simon Carlsson ville också vara en sådan som hjälper till. Därför bakade han semlor hemma och skänkte inkomsterna till arbetet med hemlösa. 

Simon Carlsson går i tvåan på Kopprlundsgymnasiet i Västerås och sålde sina hembakade semlor i skolan på fettisdagen, enbart för att få in pengar till Stadsmissionen. 

– Ofta ser man folk som gör såna här insatser och skänker pengar och då tänkte jag, att jag vill också vara en sån där som ger nånting till andra, berättar Simon.

Fettisdagen låg nära i tid. Simon bakade hemma, fraktade semlorna till skolan och sålde dem i biblioteket till lärare och elever. 660 kronor fick han ihop på sina semlor, som han tog blygsamma tio kronor styck för och uppmanade den som ville att skänka mer.

Simon Carlsson måste alltså ha bakat någonstans kring 60 semlor, trots att han aldrig i sitt liv bakat en enda. 

Och semlorna smakade bra, har han hört av både lärarna och eleverna. 

– De tyckte att de var goda. 

Västerås Stadsmission skriver på sin Facebooksida:

"Tusen tack Simon Carlsson i åk 2 på Kopparlundsgymnasiet! Simon har, på eget initiativ, bakat semlor som han sålt till personal och elever på skolan. Alla intäkter för försäljningen har Simon skänkt till Västerås stadsmission.
Vi är rörda över denna insats. Tack!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".