Tävlingsgeneral Pelle Nellberg. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
1 av 2
Tävlingsgeneral Pelle Nellberg. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Jan-Ove Pålsson från Nacka-polisen. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
2 av 2
Jan-Ove Pålsson från Nacka-polisen. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio

Poliserna som helst vill fälla

Västeråspolisen om sina chanser: Det här kan sluta hur bra som helst
4:21 min

I helgen ska Sveriges bästa poliser i bowling koras i Bellevuehallen. Och man har fått mersmak på att arrangera polis-SM i Västerås.

– Vi har tagit ett styrelsebeslut att ha ett SM per år i Västerås, detta gynnar naturligtvis våra egna deltagare men vi vill även att det lever vidare. Det har varit lite dåligt från och till men nu har vi get oss tusan att arrangera ett SM per år. Än så länge har vi lyckats hålla det, vi höll i innebandy-SM förra året och nästa år då blir det fotboll och året efter det satsar vi kanske på orientering, säger Pelle Nellberg, tävlingsgeneral från Västeråspolisens IF. 

Regerande mästare från förra året är Nackapolisen med Jan-Olov Pålsson som en av sina tävlande: 

– Vi tycker det är kul att lära känna varandra och träffas såhär en gång om året. Det är ungefär samma gäng som setts så här i tio år, tyvärr har det minskat på grund av att folk går i pension och slutar men vi försöker hålla det vid liv i alla fall. Det är en gemenskap och kamratanda som är viktig för oss inom kåren och vi har jätteroligt ihop!

Blir man en bättre polis om man spelar bowling? 

– Det vet jag inte, det törs jag inte svara på men jag tycker det!, säger Jan-Olov Pålsson från Nackapolisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".