Problem med isen under fredagens landskamp mellan Sverige och Finland på Rocklunda i Västerås. Foto Jessica Gow/TT.
Problem med isen under fredagens landskamp mellan Tre Kronor och Finland på Rocklunda i Västerås. Foto Jessica Gow/TT.

Pengarna tillbaka efter isfiaskot i Västerås

Klubbchefen: Det har varit tungt och tufft för oss
1:14 min

Nu köper VIK Hockey tillbaka alla biljetter till Tre Tronors landskamp mot Finland i Västerås tidigare i februari. Matchen avbröts efter att isen gått sönder.

Det är efter en överenskommelse med Länsförsäkringar Bergslagen som matcharrangören VIK nu beslutat sig för att köpa tillbaka biljetterna.

– Vi har jobbat hårt för att få till en lösning där vi vill kompensera de som varit här. Det är många inblandade parter vilket har gjort att vissa kanske har upplevts tagit lite tid, säger Anders Eklund, klubbchef för VIK till P4 Västmanland.

Isen gick sönder i början av den andra perioden och de 4 900 åskådarna på Rocklunda fick gå hem.

Finland ledde då med 1-0 och tilldömdes segern.

De som köpt sina biljetter online får sin ersättning automatiskt, men de som köpt biljetterna på arenan måste skicka in biljetterna till Västerås IK.

– För vår del hoppas vi att den här olyckliga händelsen är avslutad. Det har inte varit kul för någon och vi förstår att publiken har varit de som lidit mest, säger Anders Eklund till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".