Systemkamera foto: Bertil Ericson / TT
Kameran i högsta hugg Bertil Ericson / TT

Fotomaraton i Västerås

3:09 min

Bli inte överraskad om du ser en folk på stan som springer eller kanske till och med klättrar omkring för att fotografera i helgen. På lördag och söndag arrangeras Västerås Fotomaraton. 

Deltagarna kommer att få 3 olika teman som de via nytagna bilder ska skildra Västerås genom.

- Jag vill inte avslöja vilka teman det är, men det har med Västerås att göra och tanken är att man inte ska behöva gå för långt från centrum för att ta bilderna, säger Magnus Nystedt på den ideella fotoföreningen Studio 021. 

Den som vill får vara med, inga bakgrundskunskaper behövs. Det enda som kräva är att man tar med sig sin digitalkamera och minneskort.

- Det stora syftet är att få till fler fotorelaterade aktiviteter i Västerås. Många säger att det inte händer något i stan så då försöker vi ordna någonting och den här helgen händer det någonting om du är fotointresserad, säger Magnus Nystedt.

Västerås Fotomaraton arrangeras av Studio 021 i samarbete med Västerås Konstmuseum med  start klockan 12:00 på Karlsgatan 2 lördagen den 28/2 och det är gratis att deltaga. Prisutdelningen sker söndagen den 1/3 på samma plats.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista