Löfven sa nej till apa som husdjur

1:06 min

9-åriga Lorin Eroglu tjatade på sin pappa Kemal Eroglu om att hon ville ha en apa. När pappa sa nej gjorde hon slag i saken och skrev till statsminister Stefan Löfven. 

Det var efter ett besök på Kolmården som Lorins intresse för apor uppstod. Hon ville ha en apa som husdjur, men när hennes pappa sa nej gav hon sig inte.

- Jag tyckte aporna var roliga och söta. Så frågade jag mina föräldrar om jag fick ha en apa som husdjur men de sa nej. då undrade jag vilka som bestämde, säger Lorin Eroglu 

Pappa Kemal Eroglu förklarade att lagen inte tillåter apor som husdjur men det stannade inte där.

-Frågorna haglade över mig. Till sist ville jag rädda situationen och sa att det är regeringschefen, statsministern som bestämmer för att få slut på frågorna, men då sa Lorin att hon skulle skriva till Stefan Löfven. 

Det gjorde hon också och statsministern svarade Lorin. Löfven svarade bland annat att han tycker apor är fina djur men att de inte mår bra av att vara husdjur. Därför finns det en lag mot detta. Stefan Löfven hoppades också att Lorin kunde hitta ett annat djur som tycker om att bo med människor som hon kan ta hand om.