Sebastian Scheiman och Laura Eriksson från Centrum För Rättvisa i tingsrätten. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
Sebastian Scheiman och Laura Eriksson från Centrum För Rättvisa i tingsrätten. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.

Stämningsansökan nu inlämnad mot Mälardalens högskola

1:42 min

Mälardalens Högskola stäms nu av föreningen Centrum för Rättvisa. En amerikansk student vill ha tillbaka studieavgiften - utbildningen var för dålig, menar hon.

– Connie Dickinson är en student som har mer eller mindre blivit hitlurad av Mälardalens Högskola och deras löften att de hade en utbildning som hade väldigt hög kvalité. Det säger Sebastian Scheiman, föreningen Centrum För Rättvisa.

Studenten Connie Dickinson kommer från USA och har betalat för sin utbildning, något som svenska studenter inte behöver göra. Reglerna säger att studieavgifter inte behöver betalas tillbaka. Men Centrum För Rättvisa menar att reglerna inte täcker sådana här situation och behöver skrivas om. 

– Ja, det skulle jag vilja säga. Det är därför studenter kan hamna i den här situationen, för att högskolan inte har någon klar och tydlig regel hur de ska behandla såna här ärenden, säger Laura Eriksson från föreningen Centrum För Rättvisa. 

Men varför vänder sig inte föreningen till departementen, i stället för till domstolen? 

– Departementen kan inte ta ställning till den enskilda frågan och hjälpa Connie få tillbaka sina avgifter, det är därför vi vänder oss till domstol, säger Laura Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista