Gasoltuber tros ha orsakat explosionen

Bombtekniker letade i natt igenom det trevåningshus i centrala Arboga där en explosion inträffade igår kväll. Enligt polisen talar mycket för att det var gasoltuber, förvarade i ett källarutrymme i fastigheten, som exploderat.

Fyra personer ska ha fått lindriga skador.

Varför gasoltuberna exploderade är fortfarande oklart och den förundersökning om misstänkt allmänfarlig ödeläggelse som har inletts kommer att fortsätta, men det finns ingen misstänkt person.

Eftersom det inte finns någon ytterligare explosionsrisk minskade polisen säkerhetsavspärrningarna i natt. 

Huset, som ligger på Herrgårdsgatan, har fått stora skador. Dörrar och fönster slets loss vid explosionen. En besiktning måste göras innan man kan vistas i byggnaden igen och innan de boende kan flytta tillbaka.

– Det stora problemet nu är att fastighetens hela nedervåning är förstörd. Hållfastheten är ett stort problem, säger Thomas Gutafsson, befäl på polisens länskommunikationscentral, till P4 Västmanland.

När besiktningen är gjord kommer polisens tekniker att göra en brottsplatsundersökning. Fastigheten kommer att fortsätta vara avspärrad i brottsutredande syfte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista