De städar upp efter Power Meet

0:55 min

Snart syns inte ett spår av helgens bilfest i Västerås, igår så var idrottsföreningarna ute och städade upp efter Power Meet. Västerås skid- och orienteringsklubb fick 77 000 kronor för att städa campingen och längs cruisingstråket och på Lögarängen.

– Det tog ungefär 2-3 timmar att göra klart vår sträcka men sedan tog det längre tid på Lögarängen och Lövudden. Det känns som att västeråsarna är längs cruising-sträckan och de som kommer hit med bilarna är mer ute vid camping och Lögarängen, säger 15-årige Sixten Törnqvist som tycker att det varit värre tidigare år.

77 000 kronor plus att ni får betalat för de burkar ni tjänar in, är det värt det?

– Ja, det tycker vi. Det är viktigt för klubben. Det här är 6-7% av våra totala intäkter under året. Det är inte roligt att städa men det är ett bra sätt att tjäna pengar. Det gör att vi kan satsa på ungdomarna, vi kan åka på läger och tävlingar, säger Johan Wändell från Västerås SOK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista