Linus Stengård / Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Linus Stengård / Foto: Sveriges Radio.
Marcus Morén från Valskog. Foto: WorldSkills Sweden.
2 av 2
Marcus Morén från Valskog. Foto: WorldSkills Sweden.

Linus hoppas på guld i webbdesign

"Det går väl som det går"
0:50 min

I morgon åker Sveriges yrkeslandslag till Brasilien för att tävla i yrkes-VM. En av dem är Linus Stengård från Västerås som ska tävla i webbdesign.

Bland de 29 svenskarna i truppen är två från Västmanland. Och det blir en tajt tävling, säger Linus Stengård från Västerås som ska tävla i webbdesign.

– I princip gör vi två hemsidor om dagen och väldigt tajt med tid, säger han.

Hur märker man någon skillnad på en bra och en dålig webbdesign?

– Jag ser på direkten om en sida är bra eller dålig. Jag ser alla småfel som folk kanske missar, men sedan är det ju också om det fungerar bra.

Hur mycket har du tränat inför VM?

– Väldigt mycket, men man kan ju alltid träna mer. Jag har väl lagt en del timmar om dagen. Jag var med i EM förra hösten och sedan dess har jag väl tränat 3-4 timmar om dagen.

Vad tror du om dina chanser?

– Det är svårt att säga. Många länder satsar extremt hårt och som har tränat i flera år, men det går väl som det går, säger Linus Stengård.

Den andra Västmanlänningen är Marcus Morén från Valskog, han tävlar i grenen personbilsteknik.

Yrkes-VM eller World Skills Competition, arrangeras vartannat år. Cirka 1 200 ungdomar från 60 länder kommer att tävla mot varandra i över 50 olika yrkesgrenar. I år hålls tävlingen i Sao Paulo i Brasilien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".