Rönnbys Mira Wickman på årets upptaktsträff inför innebandys Superliga. Foto: Johan Bengts/SR.
Rönnbys Mira Wickamn på innebandys upptaktsträff. Foto: Johan Bengts/SR.

För en gångs skull tippas Rönnby i toppen

Mira Wickman: Vi är starkare än förra året
1:06 min

Trots tidigare SM-guld så brukar aldrig Rönnby tippas i toppen. Men i år är de en av favoriterna i innebandyns Superliga.

– Det är ju så med Rönnby att vi aldrig tippas högst upp, men nu är vi ändå tvåa. Men det spelar ingen roll för oss, vi brukar vara i finalen ändå, säger Mira Wickman.

I våras förvandlades Rönnbys gulddrömmar till silvertårar efter förlusten i SM-finalen mot KAIS Mora.

Nu är Rönnby ute efter revansch och siktar mot att ta hem klubbens fjärde SM-guld.

– Det var jättejobbigt att förlora och det var jättejobbigt att vi kände att vi inte spelade så bra som vi kunde ha gjort, säger Rönnbys finska landslagsspelare Mira Wickman.

Många tror på Rönnby även i år men många är också lite tveksamma hur laget ska klara av att ersätta poängdrottningen Madelene Backlund.

– Förra året blev det så att vi litade på att Madde skulle göra poäng men nu tror jag att det inte blir några problem att andra kommer kliva fram. Och jag ska lära mig att göra mål också.

Men trots snacket om att det är flera tongivande spelare som har lämnat klubben så tycker inte Mira Wickman att laget är svagare.

– Nej, jag tycker att vi är starkare än förra året. Vi är bättre och vi har bredden nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".