Dålig ekonomi orsak till att vd:n i Sala silvergruva slutar

4:20 min

Sala silvergruva står utan ordinarie vd, efter att Katarina Litzén lämnat sitt uppdrag i torsdags. Det ekonomiska resultatet är en orsak till att hon slutar enligt styrelseordföranden Lena Hjelm-Wallén.

Igår klubbade kommunfullmäktige i Sala igenom ett bidrag på 2,3 miljoner till Sala silvergruva.

Gruvan ansökte för ett tag sedan om de här pengarna på grund av kostnader för hissreparationer som drog iväg. Och det är bland annat ekonomin som gör att vd Katarina Litzén inte jobbar kvar, enligt gruvans styrelseordförande Lena Hjelm-Wallén.

– Katarina Litzén har varit en vd med mycket höga ambitioner, hon har tycker jag gjort väldigt mycket bra på gruvan – höjt kvaliteten och professionaliserat väldigt mycket – men samtidigt måste man se till det ekonomiska resultatet och det har ju inte blivit så bra som vi hade planerat, säger Lena Hjelm-Wallén.

Fick hon sparken?

– Nej vi har gjort en uppgörelse om att hon ska sluta så att det är inte frågan om det ena eller det andra utan vi kom överens om att så här ska vi nu göra, våra vägar skiljs åt, säger Lena Hjelm-Wallén.

Vi har sökt Katarina Litzén som skriver i ett sms att hon avböjer medverkan i P4 Västmanland. Tills vidare går vice ordföranden Håkan Matz in som tillförordnad vd på deltid.