Minskad spelarbudget för VIK Hockey

1:33 min

Imorgon inleder VIK Hockey en ny jakt på att ta klivet upp i SHL när Hockeyallsvenskan drar igång. Den här säsongen är spelarbudgeten mindre än i fjol.

I våras var VIK Hockey ytterst nära att ta klivet upp i SHL, men missade chansen.

Nu gör klubben ett nytt försök, men med mindre pengar till spelare.

– Det beror helt enkelt på att förra säsongen var väldigt speciell. Det var två nya platser i SHL som stod på spel och då var det lite lättare att få ut pengarna, säger Johan Fägerblad, VIK Hockeys nya klubbchef.

– Inget konstigt med det. Det hade vi räknat med.

Fjolårets specialsäsong är alltså förklaringen, enligt Johan Fägerblad, som säger att det inte är så att sponsorernas intresse att satsa på VIK har minskat:

– Absolut inte. Nej, det är ett stort intresse.

VIK Hockeys budget ifjol då klubben vann allsvenskan var enligt Fägerblad den fjärde-femte största i serien. Han beräknar att årets budget ligger på samma plats.

Till de som tycker att klubben borde ta ytterligare kliv i satsningen eftersom det vara så nära i våras är svaret helt enkelt:

– Vi kan inte satsa mer än de pengarna vi har, och de pengar vi har de satsar vi, det kan ni vara helt säkra på.

Ifjol när det sågs som den stora chansen att gå upp i SHL poängterade VIK att klubben inte skulle falla ihop om det inte blev något avancemang.

Det kommer de inte att göra i år heller, enligt klubbchefen.

– Nej, det gör vi inte! Vi har en långsiktigt plan och går vi inte upp i år så gör vi det nästa säsong, säger Fägerblad till P4 Västmanland.

– Men vi ska försöka i år, det lovar jag.