Slagkraftigt VIK Hockey - trots mindre budget

1:36 min

VIK Hockeys spelarbudget är mindre den här säsongen. Trots det menar sportchefen Niklas Johansson att laget har det som krävs.

– Oavsett vilken budget jag har så är det min uppgift att trolla fram ett lag som ska vara med i toppen, men självklart så hjälper det med ju mer pengar jag har, säger VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson.

Är du kritisk mot VIK-ledningen för att de inte satsar mer?

– Självklart, vi för en dialog hela tiden och diskuterar fram och tillbaka och i den position som jag sitter i så vill jag ha så mycket pengar som möjligt, annars är man ju dum.

– Men det finns ju en förklaring till varför det ser ut som det gör och jag rättar mig efter det jag har att jobba med, säger Niklas Johansson till P4 Västmanland.

Jobbet som sportchef i en hockeyförening på elitnivå vilar aldrig; ni kanske minns ifjol då VIK-truppen förändrade en hel del under själva säsongen.

Men så tror inte Niklas Johansson att det kommer se ut i år. För efter tre raka misslyckade kval så har han tänkt annorlunda i lagbygget.

– Jag har försökt att hitta killar som har attityden och karaktären som kan kliva fram på ett annat sätt när det gäller mycket i slutet. Och de karaktärer vi har fått ihop i år tävlar på ett annat sätt än ifjol.

Niklas Johansson anser att truppen är slagkraftig, men en aning bräcklig och ser gärna att han ganska snart får in ett par spelare för att bredda det lag som ska nå SHL.

För snacket om att förra säsongen var den stora chansen att gå upp tycker han är överdriven:

– Jag ser att möjligheterna är lika stora den här säsongen om inte större. Jag tycker inte att några av de SHL-lag som finns nu är särskilt starka, så det finns en god chans i år också.