Bortsprungen hundvalp letar nytt hem

1:35 min

Övergiven och ensam hittades den tre och en halv månader gamla hundvalpen i Majaskeka utanför Köping. Vart den lilla hunden ska ta vägen står just nu skrivet i stjärnorna.

Det var en privatperson som såg hundvalpen springa lös utan ägare i Majaskeka utanför Köping i förra veckan. Valpen lämnades in på polisstationen i Köping där den togs omhand. Sofie Silfverbrand, som till vardags arbetar vid Polisen, tar hand om hunden tills den får ett nytt hem.

– Hunden har haft tre ägare. Ägaren i Köping kan inte ta hand om henne och nu ligger valpens framtid på vår polisområdeschef, som får besluta vad som ska hända med henne, säger Sofie Silfverbrand. 

Hunden är en blandning av schäfer, rottweiler och amstaff och uppfödaren har gjort anspråk på att ta tillbaka henne, men någon juridisk rätt till hunden har inte uppfödaren längre, eftersom hen sålt den. Efter omständigheterna mår hunden bra och humöret är på topp.

– Hon har ätit ikapp sig och det är en väldigt social och trevlig liten valp. Hon sover, äter och busar med mina barn. Hon har det bra, kan jag säga. 

Har hon fått något namn?

– Eftersom vi har henne tillfälligt har vi kallat henne för "tjejen". Det har hon lärt sig, men något bättre namn än så har hon inte fått, säger Sofie Silfverbrand, som tar hand om hunden tills en ny permanent ägare tar över "tjejen".