HiQ stänger sitt kontor i Arboga

1:45 min

IT-företaget HiQ lägger ner sitt kontor i Arboga. Det kommer dock inte att bli frågan om några varsel utan alla de 22 anställda erbjuds nytt jobb i Västerås eller Örebro.

Anders Nilsson, vd för HiQ i Mälardalen säger till P4 Västmanland att anledningen till förändringen är att de speciella säkerhetsklassade lokalerna i Arboga inte längre behövs på grund av att man arbetar på ett annat sätt när det gäller vissa affärer inom försvarssegmentet, man arbetar ute hos kunderna istället för i de egna lokalerna.

– Vi öppnade vårt kontor i Arboga för så länge som 23 år sedan, det var nästan i IT:s vagga, och under tiden som vi har funnits i Arboga så har vår affär där förändrats, säger Anders Nilsson.

Alla de 22 anställda på HiQ i Arboga kommer enligt Anders Nilsson att erbjudas fortsatt anställning på företagets kontor i Västerås och Örebro istället.

– Vi rekryterar för fullt i regionen och det går bra för HiQ i hela koncernen i Norden så det är full fart på HiQ som företag. Det här handlar mer om att ett hyreskontrakt går ut och vi har inte behov av den specifika lokalen.

Vad har ni fått för reaktioner från de anställda på det här?

– Det är klart att några är bekymrade och kommunen är bekymrad och så, och det får man ha förståelse för också när en förändring sker, säger Anders Nilsson och fortsätter:

– Men vi tror långsiktigt att det kommer innebära positiva saker även för Arboga, alla de som bor i Arboga idag har vi en förhoppning om att de kommer att kunna bo kvar i Arboga och det handlar väl om att Arboga kan fortsätta att vara en attraktiv bostadsort för våra konsulter oavsett om vi har kontor där eller inte.