Johans analyser ska hjälpa VSK Bandy att försvara guldet

1:32 min

I stort sett är VSK Bandys guldtrupp oförändrad. Men ett nytt ansikte är assisterande tränaren Johan Ganebro med en förkärlek till analyser.

Idag inleder svenska mästarna VSK Bandy årets säsong på allvar då det i helgen är dags för Svenska cupen som spelas i Lidköping.

I stort sett är guldtruppen oförändrad men ett nytt inslag är Johan Ganebro som är assisterande tränare till Micke Carlsson. Och han har inte märkt av någon mättnad i truppen.

– Verkligen inte, det är ju ett fantastiskt hungrigt gäng skulle jag säga. Otroligt mycket energi och framåtanda i gruppen och alla är jäkligt sugna, säger han.

Samtliga elitserielag har tillgång till ett program som tagits fram för videoanalyser. Ett program som Johan Ganebro både är med och utvecklar och även utbildar i.

Han har dessutom under de senaste två åren jobbat med just videoanalyser i det svenska a-landslaget så visst kommer den delen stärkas i VSK:s ledarskap och dessutom märkas i spelet.

– Förhoppningsvis går vi ut och gör bra matcher och vad som ligger bakom spelar ingen roll utan det viktigaste är ju vad grabbarna gör ute på isen och att vi har förberett dem så bra som möjligt.

Men även om Johan Ganebro gillar att grotta ner sig i detaljer så är han medveten om hur informationen ska användas och den risk som finns att det kan bli för mycket av det goda.

– Den absolut största fällan som jag har sett är att man börjar leta fel och vill man leta fel så kan man hitta hur mycket som helst.

– Men i VSK så vill vi att vi ska vara väldigt fria, öppna och offensiva i vårt sätt att vara och då kan vi inte låsa in det i en massa om och men och kanske.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista