Två män skottar snö, i bakgrunden elljusspår. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
1 av 2
I vinter kommer Sätra IF kunna erbjuda två kilometers skidspår med konstsnö. Foto: Monica Elfström/Sveriges Radio.
Peter Larsson i skidklubben Sätra IF.
2 av 2
Peter Larsson och hans kollegor i Sätra IF har arbetat många timmar för att utöka konstsnöspåret.

Sätra utökar konstsnöspåret i vinter

1:18 min

Skidföreningen Sätra IF utanför Sala har byggt ut sitt konstsnöspår och kommer i vinter kunna erbjuda en två kilometer lång sträckning.

Efter fjolårets premiärår med konstsnö så märkte klubben en stor efterfrågan och bestämde sig för att utöka anläggningen.

– Ja det känns som att det behövs och nästa år ska vi göra en etapp till så att det blir åtminstone 2,5 kilometer så att det inte blir trångt, säger Peter Larsson i Sätra IF.

Det är en satsning som ligger i tiden med tanke på intresset för skidåkning och den medföljande jakten på snö och bra skidspår kombinerat med milda vintrar.

Med hjälp av bidrag från bland annat kommunen och förbundet så har konstsnöspåret i den gamla grusgropen söder om Sätrabrunn blivit verklighet.

Men framför allt har de kommit till genom mängder av ideella arbetstimmar och det har det varit värt tycker Peter Larsson.

– Ja o ja. Det har varit ett lyft för verksamheten och det har kommit folk från när och fjärran för att åka skidor här.

Det är inte bara för att locka skidmotionärer från bland annat Stockholm som de lagt ner en massa arbete. För att kunna bedriva en förening med ungdomsverksamhet så är konstsnö en förutsättning enligt Peter Larsson.

– Ja det känns som att det är ett måste. I vintras hade vi inte åkt många gånger på snö om vi inte hade haft anläggningen. Det är för att kunna satsa framåt som vi tog det här steget.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista