Jenny Landernäs (M). Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Jenny Landernäs (M). Foto: Sveriges Radio.
Hans Jansson (V) Landstingsråd. Foto: Terje Lund/Sveriges Radio
2 av 2
Hans Jansson (V) Landstingsråd tar revisorernas kritik på allvar. Foto: Terje Lund/Sveriges Radio

Landstinget saknar officiell facebooksida

1:18 min

Landstinget Västmanland är för dåliga på att använda sig av sociala medier. Det menar det moderata oppositionsrådet Jenny Landernäs.

– I dag finns inget officiellt konto på något socialt media för Landstinget Västmanland. Det finns vissa enheter som på eget initiativ har börjat med det, och det ska de ha all cred för, men det är ju tragiskt att en organisation med över 7 000 anställda inte har kommit längre hösten 2015. Sociala medier är nu vardagsmat, säger Jenny Landernäs.

Vänsterpartisten Hans Jansson har en annan åsikt:

– Det har jag på sätt och vis, för det är ju så att landstinget har funnits på sociala medier under en tid och det man gjorde 2012 var att man bestämde att de enskilda enheterna kunde välja om man ville gå ut eller inte. Och rätt så många är aktiva via sociala medier och det som har hänt nu är att man i maj tog en kommunikationsstrategi, och i den ingår att man ska ha en officiell landstingets plattform på sociala medier, så det har kommit lite senare, säger Hans Jansson.

– Som en del i kommunikationsstrategin så har man en handlingsplan på hur man ska bli mer aktiv och ha en officiell officiell facebooksida och även Twitter.

– Men man är fullt medveten om att det är ett viktigt redskap och vi kommer att se till så att det blir fart på det, säger Hans Jansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista