Haywireband - vinnare av årets pop/rock på Country SM 2015. Foto: instagram.com/haywireband
1 av 2
Haywireband - vinnare av årets pop/rock på Country SM 2015. Foto: instagram.com/haywireband
Haywireband. Foto: instagram.com/haywireband
2 av 2
Haywireband. Foto: instagram.com/haywireband

Haywireband vinnare på Country-SM

0:46 min

Västeråsbandet Haywireband kan nu titulera sig Svenska mästare efter helgens SM-tävlingar i Sälen. Bandet vann i kategorin pop/rock-country. 

Bandet Haywireband från Västerås är ett av Sveriges bästa countryband. I helgen kammade de hem första priset i kategorin pop/rock-country under SM. 

Enligt juryns motivering var det en stenhård konkurrens men till slut gick Haywireband vinnande ur kategorin pop/rock-country där de mötte Paula Wright och The Wild and weary. 

Mer spännande och roliga saker händer för bandet framöver. Den 20 november spelar Haywireband på Bankiren i Västerås och helgen före det åker man till Malmö för inspelning med Jill Johnsons producent.

– Vi blir gärna världsberömda i hela världen. Men nästa del blir att vi ska träffa Jill Johnsons producent som ska hjälpa oss att låta så som vi ska låta, säger Haywirebands sångare Mikael Gottberg. 

När får vi höra resultatet från det? 

– Kanske till jul eller det beror på. Vi ska göra video också så det beror på, men vi sliter stenhårt året ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista