Stora bassängen på Lögarängsbadet i Västerås. Foto: Jenny Rask/Sveriges Radio.
Stora bassängen på Lögarängsbadet försvinner när nytt badhus byggs. Foto: Jenny Rask/Sveriges Radio.

Ritningar för nya Lögarängsbadet klara

1:18 min

I dag presenterades ritningarna på det nya Lögarängsbadet som ska ersätta nuvarande. Det befintliga anses vara i för dåligt skick för renovering.

– Det är för slitet och bedömningen är att det inte är värt att renovera det, säger Stefan Brandberg, idrottschefpå kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen i Västerås.

Budgeten för det nya badhusbygget ligger på 352 miljoner kronor. Dessutom kommer det att bli något dyrare än driva än i dag.

– Sen beror det på vad utredningen om Kristiansborgsbadet kommer fram till. Men ambitionen är att det inte ska kosta mer i framtiden att driva våra två bad, säger Stefan Brandberg.

Det nya badhuset kommer att byggas först, och sen ska det gamla badet rivas. Premiärdoppet är planerat till våren 2019.

– Det badet vi bygger nu är anpassat till morgondagens befolkning. Vi ser att vi går mot en befolkning på 180 000 invånare om 20 år, säger Hans Stergel, centerpartistisk ordförande för nämnden för idrott och friluftsliv i Västerås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista