Busshållplats i Skinnskatteberg upprör fortfarande

2:14 min

Ett och ett halvt år har gått, men inget har hänt. Busshållplatsen på Hyttvägen längs med länsväg 233 i Skinnskatteberg får fortfarande klagomål från resenärer som menar att hållplatsen är livsfarlig. 

P4 Västmanland tog upp ämnet i februari 2014 då vi pratade med en busschaufför som menade att det var svårt att se och plocka upp passagerare som stod och väntade på Hyttvägen när snön fallit.

Lars Andersson (S), som då var kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg, tog till sig kritiken och meddelade att en översyn av kollektivtrafiken skulle göras där Hyttvägen ingick.

Trots löftet ser det likadant ut på Hytttvägen nu som det gjorde i början av 2014.

– Vem vill stå vid en vägren när det är vinter eller spöregnar? Det går timmerbilar, flisbilar och tungtrafik. När bussen stannar på vägen ska alla bilar köra om samtidigt som folk går av bussen, säger Torgny Birgersson, vars särbo åker regelbundet från hållplatsen.

Torgny Birgersson har vid upprepade tillfällen kontaktat VL, kommunen och Trafikverket på grund av sin oro.

– Jag har sett folk som har suttit i gruset nu i sommar. Det tycker jag är för jävligt. Det är livsfarligt om de går av och halkar till och hamnar under bussen. Jag undrar om chauffören kan se det, säger Torgny Birgersson.  

I Eftermiddag i P4 Västmanland hör du Trafikverkets svar på kritiken. 


  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista