Malin Johansson, verksamhetschef på Attendo Gotlandsgatan och Annica Sahlgren, regionschef Attendo
Malin Johansson, verksamhetschef på Attendo Gotlandsgatan och Annica Sahlgren, regionschef Attendo. Foto: Samuel Sillén/Sveriges Radio

Äldreboende i Västerås står tomt

1:15 min

I slutet av 2013 startade vårdföretaget Attendo bygget av ett äldreboende på Önsta-Gryta i Västerås. Det har stått klart sedan början av året, men än så länge står det tomt - trots att Västerås stad är i behov av platser.

Annica Sahlgren, regionschef på Attendo, säger att intresset för boendet är stort.

– Vi ser ett väldigt stort intresse av att flytta in på Attendo Gotlandsgatan, vi får förfrågningar i stort sett varje dag. Tyvärr har inga boende ännu flyttat in, säger Annica Sahlgren.

Attendo driver sex äldreboenden i Västerås. Boendet på Önsta-Gryta är vårdföretagets sjunde, men det står alltså tomt.

Orsaken är att man ännu inte fått något avtal med Västerås stad.

Boendet på Önsta-Gryta rymmer 54 lägenheter fördelade på tre våningar och är ett livsstilsboende med inriktning på utevistelse och trädgård. Det betyder att de boende kommer att kunna vara utomhus dagligen.

I dagsläget är det bara verksamhet på boendet varannan onsdag då det är träffpunkt där.

Men när boendet kan vara i fullt bruk är svårt att svara på, enligt Annica Sahlgren på Attendo.

– Vi hoppas naturligtvis på att kunna starta så snart som möjligt. Vi brinner verkligen för att få se äldre personer flytta in i den här trevliga verksamheten, säger Annica Sahlgren till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista