VSK Fotbolls tränare Leif Berg och mittfältaren Simon Johansson ser fram emot söndagens avgörande match. Foto: Johan Bengts.
VSK Fotbolls tränare Leif Berg och mittfältaren Simon Johansson ser fram emot söndagens avgörande match. Foto: Johan Bengts.

Ödesmatchen närmar sig för VSK Fotboll

4:07 min

På söndag i den sista omgången spelar VSK Fotboll en direkt avgörande match mot Södertälje för att hålla sig kvar i division 1.

– Det gäller bara att gå ut och ha rätt tankar i huvudet och det finns bara en grej och det är att vi ska vinna matchen, säger VSK Fotboll mittfältare Simon Johansson.

När höstsäsongen drog igång hade VSK Fotboll nio poäng upp till strecket och fast mark i division 1 norra.

Ett avstånd som sakta har minskat och nu på söndag har klubben sett till att de på egen hand kan ordna kontraktet i den sista omgången.

Det är mellan VSK, Södertälje och dessutom Huddinge som det står emellan om vilket lag som stannar kvar i division 1 och vilka två lag som åker ur. 

Inför den avslutade omgången så har samtliga tre lag samma poäng men där Södertälje (-10) har den bästa målskillnaden följt av VSK (-17) och Huddinge (-18).

Det är med andra ord enbart seger för VSK som gäller för att passera Södertälje samtidigt som Huddinge inte får vräka in mål om de mot förmodan lyckas besegra hittills obesegrade seriesegrarna Dalkurd.

– Det märks att tempen stiger och att det blir vassare och hetare för varje dag som går, säger VSK-tränaren Leif Berg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista