VSK -spelarna tackar supportrarna. Foto: Henrik Lundstedt/SR.

Nu börjar det hårda jobbet för VSK Fotboll

3:58 min

Det är dagen efter den stora lättnaden då VSK Fotboll ordnade fortsatt spel i division 1. Nu börjar arbetet med att se till att det inte händer igen.

Det har varit en tuff resa under hela året för VSK Fotboll och dess supportrar. Men efter att ha slutit samman så har laget under hösten plockat poäng för poäng och närmat sig nedflyttningsstrecket.

Och i den allra sista omgången efter seger mot Södertälje med 4-2 inför nästan 4000 åskådare så tog de klivet över strecket.

Nu hoppas väldigt många att det var avstampet till ett lyft för både VSK och fotbollen i Västerås.

– Gäller att spinna vidare på det vi hart gjort nu och få med oss sponsorer och supportrar, säger Peter Lundqvist som är sportsligt ansvarig i VSK Fotboll.

Ungefär hälften av årets trupp är kontrakterade till nästa säsong så det är ett rejält jobb så ligger framför klubben för att inte hamna i samma situation igen.

– Vi måste försöka knyta till oss våra viktiga stöttespelare som till exempel Simon Johansson, Karwan Safari, Asmir Suljici, Filip Tronét och Filip Tronét.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista