I morse var Hans Stergel här för att prata om idrottskvällen i Västerås i kväll. Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio
Hans Stergel (C). Foto: Liselotte Karlsson/Sveriges Radio

Kommunen anser att de hjälpt Västerås GF

0:39 min

Västerås GF kritiserar kommunen för att inte fått tillräcklig hjälp av dem. Men Hans Stergel (C) håller inte med. 

Västerås Gymnastikförening har lokalproblem, något de löst på egen hand. Klubben har fått tillgång till en av sporthallarna på Bellevue som ett komplement till deras ordinarie gymnastikhall.

Men gymnastikklubben säger att de inte har fått någon hjälp från kommunen utan ordnat det helt själva.

– Vi hade verkligen hoppats på mer hjälp och har försökt med både tjänstemännen och politikerna men inte når så mycket resultat, säger Västerås GF:s ordförande Susanne Kedjeås .

Däremot har de fått hjälp med finansieringen av en ny matta. Något som Hans Stergel (C), ordförande i nämnden för idrott- och friluftsliv, anser är en bra hjälp.

– En matta för 100 000 kronor anser jag är en bra hjälp, säger Hans Stergel.

– Jag känner igen gymnastikens problematik mycket väl. När det gäller behovet utav en modern och bra gymnastikhall för bred och elit föreligger ett stort behov, men det ligger inte på den högsta prioriteringen med de ekonomiska förutsättningar, säger Hans Stergel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista