VSK bandy tog sin andra raka seger

1:12 min

Det blev andra raka vinsten för VSK bandys herrar när de besegrade Sirius med 6-2 i herrarnas elitserie i bandy.

Efter vinsten sist ökar VSK nu på med en seger till och två värdefulla poäng vilket för dem upp på en fjärdeplats i tabellen. Men det blev en jämn inledning mot Sirius där båda lagen skapade chanser.

Hemmalaget var dock de som inledde målskörden och i matchens 11:e minut gör Mikael Olsson 1-0. Kort därefter kvitterar Sirius till 1-1 på hörna men VSK kommer igen och gör 2-1 genom Tobias Holmberg, assisterad av Ted Bergström. Men även här kort efter får Sirius in ett kvitteringsmål till 2-2. VSK ökar på farten och får in 3-2 genom Ted Bergström assisterad av Mikael Olsson och utökar sedan till 4-2 strax innan halvtidsvila - målskytt igen Mikael Olsson, assisterad av Simon Folkesson.

Resultatet från första halvlek står sig långt in i andra halvlek och det är först i 84:e minuten som VSK ökar på sin ledning till 5-2 genom Jonas Nilsson på hörna, assisterad av Oscar Gröhn. Ett resultat som finas till ytterligare genom Jacob Bucht som i slutminuterna får in 6-2 till hemmalaget, assiterad av Jonas Nilsson, och så slutar matchen.

Mikael Olsson, matchens lirare, var inte helt nöjd med spelet men glad över resultatet.

–Vi är lite tyngre än Sirius sett över hela banan. Vi gör ingen jättematch men vi skulle hämta två poäng och det gjorde vi.