Avspärrningar hävda vid hotad gymnasieskola i Västerås

2:16 min

Västerås Citygymnasium i Mimerkvarteren i centrala Västerås utsattes för ett bombhot vid 13.30-tiden idag. Byggnaden utrymdes och området spärrades av, men vid 15-tiden hävde polisen avspärrningarna. 

Polisens presstalesperson Victoria Holmgren bekräftar att Västerås Citygymnasium utsatts för ett hot.

Skolans rektor Eliseo Soria Reátegui berättar för P4 Västmanland att han mottog ett sms klockan 13.21 idag med ett bombhot. Han kontaktade omgående polisen och skickade hem samtliga elever.

Polisen har därefter spärrat av ett område runt den hotade byggnaden inne i Mimerkvarteret, strax nedanför Skrapan. Men cirka klockan 15 hävdes avspärrningarna, och det bedömdes inte finnas någon risk för att hotet skulle sättas i verket.

Citygymnasiets elever kommer inte att återvända till lokalerna idag, utan först i morgon, säger rektor Eliseo Soria Reátegui till P4 Västmanland.

Rektorn har sammankallt skolans krisgrupp och kommer nu att se till att både elever och föräldrar får information om händelseförloppet. Även Västerås stad ska informeras.

Det var inte bara Västerås Citygymnasiums elever som fick lämna byggnaden. Kommunanställda som jobbar i samma byggnad, uppmanades av polisen att utrymma lokalerna.

– Polisen kom in i våra lokaler och uppmanade oss att lämna lokalerna omedelbart, berättar en kommunanställd för P4 Västmanland.

I samma byggnad som Västerås Citygymnasium finns också Grillska gymnasiet.

Under eftermiddagen inleddes en förundersökning om olaga hot.