Västerås Wall of fame
Västerås vill göra som Arlanda - med en egen vägg av kända ansikten. Foto: Sofie Tejre/Sverigesradio

Västerås har fått en egen "Wall of fame"

"Klart det känns bra att bli uppskattad och vara på väggen"
4:05 min

Loreen, Maria Montazami och Tomas Tranströmer - det är några kända profiler med anknytning till Västmanland och Västerås som nu hänger på "Wall of Fame".

Västerås och Västmanland vill göra som Arlanda: ha en så kallad "Wall of fame" med kända personer som säger hej och välkommen till gäster som besöker Aros Congress center i Västerås.

– Vi tycker att det är på tiden att uppmärksamma några av våra profiler som har gjort avtryck i omvärlden, säger Linda Jonas på Västerås och Co, som är en utav initiativtagarna till väggen.

En av de som nu hänger på väggen efter dagens invigning är Sofi Flink, som är spjutkastare. Hon är yngst av de som hänger på väggen med sina tjugo år:

– Det är jättestort, ändå känns det som om man knappt har börjat sin karriär, så då blir man ännu med "shit det finns mer", säger hon.

Även VSK bandys huvudtränare hänger nu på väggen:

– Det känns naturligtvis bra och jag är ju född och uppvuxen i Västerås och jag gillar mitt Västerås väldigt mycket, säger Michael Carlsson.

Hur blir det om VSK bandy inte tar SM-guld den här säsongen, plockar de ner din tavla då?

– Då åker jag nog ner på en gång, säger Michael Carlsson och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".