Uppladdning inför superderbyt i Västerås

2:02 min

På söndag smäller det, när året första derby spelas i bandyns elitserie. Västerås SK mot Tillberga Bandy. Ska favoriten VSK vinna eller kan Tillberga skrälla precis som mot Sandviken och fälla storebror VSK?

Vi ställer oss frågan om hur stämningen mellan de båda lagen egentligen är.

– Så länge Tillberga är bättre än andra lag så förtjänar de sin plats i Elitserien, säger Michael Campese, klubbchef i VSK Bandy.

En förlust mot Tillberga skulle inte ens kunna räddas med ett nytt SM-guld, är det så?

– Nej, så är det inte. Vi har förlorat mot Tillberga en gång och solen gick upp dagen efter också, säger Michael Campese.

Tillberga ser med tillförsikt på söndagens derby, men tror inte på att laget skulle bli större än VSK. I alla fall inte i nuläget.

– Föreningen har ingen ambition att bli störst i Västerås men vi vill vara bäst på plan. Det är en viss skillnad, säger Tobias "Zocke" Johnsson, klubbchef Tillberga Bandy. 

Skulle det vara större för Tillberga att vinna mot VSK än att ta hem ett slutspel?

– Nej. Jag har fått frågan tidigare. Om vi hellre tog två segrar mot VSK än en slutspelsplats. Det självklara svaret på den frågan är att vi hellre tar en slutspelsplats och slår ut dem i en kvartsfinal, säger Tobias "Zocke" Johnsson.

Matchen avgörs på Rocklunda i Västerås med start kl 15 på söndag. Du hör matchen i sin helhet på sverigesradio.se/Västmanland eller i mobilappen Sveriges Radio Play.