Andreas Trygg (V), Köping. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
Andreas Trygg (V). Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.

Köpings kommun går i borgen för Köpings golfklubb

"Golfklubben äger ju sin egen anläggning"
1:06 min

En ombyggnation hos Köpings golfklubb blev dyrare än planerat och kommunen går nu i borgen för ett lån så att klubben kan låna mer.

Kommunen har redan tidigare gått i borgen för ett lån på 5 miljoner, men klubbens ombyggnationer blev en miljon kronor dyrare.

Men nu söker man alltså kommunal borgen igen för att klara finanserna.

– Vi ser det som att vi har beviljat borgen tidigare för hjälpa de att rusta sin golfbana och få klubben att växa och på så sätt få in mer pengar genom att människor från andra kommuner kommer och spelar, man ökar medlemsantalet. Och att utöka med en miljon är för att de ska få en ärlig chans att göra de förändringar de vill, säger Andreas Trygg, vänsterpartistiskt kommunalråd i Köping.

Det finns säker fler föreningar eller klubbar som önskar att ni skulle teckna borgen för dem, varför är det just golfklubben ni väljer att stötta?

– Det är inte så många föreningar i Köpings kommun som äger sina egna idrottsanläggningar så därför är det inte så jättevanligt att vi hamnar i den här situationen. Kommunen äger de flesta anläggningar, men golfklubben äger ju sin egen anläggning och de har inget alternativ utan måste finansiera det själva.

Detta är borgen och det kostar väl inte skattebetalarna något?

– Nej, det skulle ju kosta skattebetalarna om golfklubben inte kan betala, det är ju en borgen de måste ha mot banken för att få låna, säger Andreas Trygg (V).

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".