"Possible Impossible"; koreograf Miguel Azcue, dansare Rodolfo Sánchez och ljustekniker Thomas Dotzler. Foto: Sveriges Radio

Dans där det omöjliga blir möjligt

"Verket handlar om gränser och hur vi krossar de gränserna"
2:44 min

Låt dig föras in i en associativ värld där sinnet är fritt och tid och rum upphör. På Västerås konserthus scen görs Possible impossible med åtta explosiva dansare från Kuba. 

Danskompaniet Memory Wax firar 10-årsjubileum med en stor samproduktion med det kubanska kompaniet Danza Teatro Retazos från Havanna.

Tillsammans har de båda kompanierna - med perspektiv från olika delar av världen - vänt och vridit på gränser och gränslöshet. 

– Vi använder en hel del fantasi för att krossa gränser. Vi leker en hel del med tiden i den här showen och temat i föreställningen handlar om gränser och viljan att bryta dessa gränser, säger koreograf Miguel Azcue. 

Rodolfo Sánchez Sarracino är en av dansarna i föreställningen: 

– Min karaktär är lite som ett barn då han är lite busig och oskyldig men han kan också blir lite farlig då han är vuxenman och inget barn egentligen. Det är en kul mix att tolka. 

Verket Possible impossible ingår i projektet Reach Out - Retazos Evoluciona, som syftar till att stärka utbytet mellan Sverige och Kuba. Men samarbetet mellan dansgrupperna har pågått ända sedan 2006. 

Sverigeturné 2015 är i samarbete med Dansnät Sverige, Ystads Teater, Inkonst och Riksteatern. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".