Kent Nyman
Kent Nyman, chef på gatu- och trafikenheten. Foto: Sofie Tejre/Sveriges radio

Västerås står rustat för snön

"Vintern får kosta det den kostar helt enkelt"
0:55 min

Halka, snömodd, is och vallar. I veckan blev det vinter på riktigt - men snöröjarna står beredda.

Kent Nyman är chef på gatu- och trafikenheten på Västerås stad. Han tror att de kommer klara av snön även denna vinter, men han hoppas ändå på en grön jul:

– Om man får önska sig en grön jul så är det klart, att budgetmässigt är det att föredra. Men vi går på våra snöröjningskriterier så vintern får kosta det den kostar helt enkelt, säger han.

P4 Västmanland hade med några lyssnarfrågor till Västerås stad. En av våra frågor berörde att snömodden inte tas bort i tid innan den fryser till is:

– Vi har två-tre centimeter som gräns, det gäller även snömodd. Men ser vi att det är på väg att frysa till, då försöker vi oftast göra en insats i alla fall, säger Kent Nyman.    

– Det man måste ha i åtanke när man bor i Sverige det är att på vintern är det vinter och då har vi vinterväglag. Hur bra kriterier vi än har och hur duktiga snöröjare vi än har, så kommer vi aldrig ha riktigt samma standard som på sommaren, säger Kent Nyman till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".