Anders Nordstrand, vd på Västerås kommunala bostadsbolag Mimer. Foto: Filip Annas/Sveriges Radio
Anders Nordstrand, vd på Västerås kommunala bostadsbolag Mimer. Foto: Filip Annas/Sveriges Radio

Mimer och Mälarenergi kan komma att dela kontor

"Vi får betydligt lägre kostnader"
1:15 min

Det kommunala bostadsbolaget Mimer och Mälarenergi har planer på mer samarbete, bland annat ett gemensamt kontor. Men ännu är inget beslut taget.

Frågan ska tas upp av Mimer fredagen den 11 december. Och Anders Nordstrand, som är vd på Mimer, berättar att det finns samordningsvinster.

– Ja, vi vinner väldigt mycket på det. Framförallt har vi en del gemensamma funktioner som t ex reception, konferensutrymmen, bilpooler och annat. Vi kan då samnyttja, vilket innebär att vi får betydligt lägre kostnader på både kort och lång sikt, säger Anders Nordstrand.

Vad kommer det att betyda ekonomiskt?

– Vi har räknat för vår del om vi slår ihop ett antal lokaler. Vi har i dag från nio till fem platser och då kan man säga att det handlar om ett par miljoner per år i lägre hyreskostnader.

Mimer och Mälarenergi har redan i dag mycket samarbete då de har samma ägare, nämligen Västerås stad. Och det pågår hela tiden samtal kring det här, särskilt när det gäller miljön menar Anders Nordstrand.

– Vi hade ju "framtidslägenheten" tillsammans och vi har "framtidsgränd" i dag där vi samarbetar. Och vi är ju en stor konsument av fjärrvärme, el och energi av olika slag och vi har ju ett gemensamt mål att minska miljökonsekvenserna inom det här området. Där har vi ett stort samarbete som kommer att utvecklas, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".