Stefan Gråhns kvitterar för VIK Hockey mot AIK. Foto: Rune Åhlén.
Stefan Gråhns kvitterar för VIK Hockey mot AIK. Foto: Rune Åhlén.

VIK tappar på täten efter ännu en strafförlust

"Säsongen ligger i en dal nånstans"
3:17 min

Trots att VIK Hockey kom tillbaka från underläge så förlorade de hemma mot AIK på straffar och tappade ytterligare mark på topplagen.

– En säsong går upp och ner och nu ligger den i en dal nånstans och vi måste hitta något så vi kan resa uppåt och det vore väl jättetrevligt om vi kan göra det i slutet av säsongen, säger Stefan Gråhns som satte kvitteringen som gav poängen.

Tempot var högt i den första perioden som VIK tog över efter att AIK var något bättre i inledningen.

När hemmalaget klarade av några utvisningar så började de spelade riktigt bra och skapade så pass många chanser att de borde ha tagit ledningen.

Istället så kunde AIK chocka både hemmalaget och publiken med två mål inom loppet av 21 sekunder.

Först 1-0 av den tidigare VIK-spelaren Marcus Jonsson i numerärt överläge och strax därefter 2-0 på en omställning då VIK enkelt tappade pucken i offensiv zon.

De två snabba målen präglade spelet i den andra perioden då VIK försökte att få till en reducering men hade svårt att skapa de där riktigt farliga chanserna.

Inte förrän i slutminuterna då VIK fick ett powerplay så fanns det möjligheter att få med sig ett mål innan den andra pausvilan.

I den tredje perioden kom dock målen. Ett fint anfall av första kedjan slutade med att lagkaptenen Jeremy Williams kunde ordna den förlösande reduceringen.

Målet väckte både hemmalaget och publiken och VIK matade på. Men kvitteringen kom inte förrän drygt fyra minuter från slutet då Stefan Gråhns lyckades trycka in en retur från nära håll.

Matchen slutade 2-2 och VIK hade flera chanser i straffavgörandet att ordna bonuspoängen men brände de lägena och i stället så plockade AIK bonuspoängen och såg till att det nu skiljer nio poäng mellan de båda lagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".