Mats Svegfors. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Mats Svegfors. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Mats Svegfors: Inte förvånande att Håkan Wåhlstedt slutar

"Inte ett lyckat äktenskap mellan honom och landshövdingeposten"
1:13 min

Förra landshövdingen i Västmanland, Mats Svegfors, säger att alla människor inte är rätt lämpade för vissa typer av uppdrag. Han säger också att regeringen bör utnyttja Håkan Wåhlstedts kompetens.

Igår kom beskedet att Västmanlands landshövding Håkan Wåhlstedt avgår, efter bara elva månader. Han slutar sin tjänst den sista december. Efter det börjar han som generaldirektör på regeringskansliet.

– Det är inte ovanligt när en myndighetschef slutar i förtid att han eller hon just går till regeringskansliet. I en del fall har det inneburit att uppdraget innehåller väldigt lite, i andra fall mycket, säger Mats Svegfors.

Han lyfter fram att han tror att Håkan Wåhlstedt kommer bli en tillgång för regeringskansliet, men att han inte tror att posten som landshövding var något för honom:

– Om man har läst det VLT har skrivit så är det väl ingen förvåning att Håkan Wåhlstedt slutar, det är uppenbart att det inte var något lyckat äktenskap mellan honom och landshövdingeposten, säger Mats Svegfors.   

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".