VSK Fotbolls och VSK Bandys klubbchef Michael Campese. Foto: Johan Bengts/Sveriges Radio.

VSK Fotboll vill skapa en framtisdstro

"Vi vill visa att vi inte bara tänker på överlevnad"
0:52 min

När VSK Bandy bestämde sig för att hjälpa VSK Fotboll handlade det bara om ekonomi. Nu vill klubben lyfta blicken och skapa en framtidstro.

Det har gått över en månad sedan som skuldtyngda VSK Fotboll i den sista omgången lyckades hålla sig kvar i division 1.

Nu vill klubben ta ytterligare ett kliv i sin målsättning, och ska ta fram en ny handlingsplan med en större framtidstro.

– Vi vill visa att vi inte bara sitter och funderar på en överlevnad utan också ta steg framåt som folk förhoppningsvis tycker är bra, säger klubbchefen Michael Campese.

Det var för snart ett år sedan som VSK Bandy tog beslutet att vara med och få VSK fotboll på fötter igen.

Då presenterades en handlingsplan som enbart handlade om att förbättra ekonomin och organisationen. Klubben har kommit en bit med det arbetet men vill nu även lyfta blicken.

Nu planerar VSK Fotboll att inom en snar framtid presentera en uppdaterad handlingsplan.

– Den planen som kom fram i januari ligger som bas och den kommer vi inte vika en millimeter ifrån, men vi vill addera till någonting som ger lite framtidstro där vi får drömma och se vad vi kan göra med varumärket och lyfta det här ordentligt, säger Michael Campese.

För att inspireras inför framtidsarbete så har den tidigare fotbollsproffset med Västeråsrötter - Stefan Pettersson - ordnat ett besök hos svenska mästarna IFK Norrköping.

– Vi vill få inspiration av de som just nu är bäst och få se hur de har tänkt och byggt upp det med en relativt liten omsättning, säger Campese. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".