VSK och Tillbergas supportrar
Det förväntas härlig inramning när Tillberga och VSK spelar derby på annandagen.

Publikfest och derby på bandyns högtidsdag

"Upplevelsen kommer bli bättre den här gången"
1:31 min

Det är upplagt för publikfest i dag när Tillberga och Västerås SK spelar derby på den klassiska bandydagen Annandag jul.

För bandyälskare är Annandag jul större än Julafton. Det är sportens högtidsdag och på Rocklunda handlar det dessutom om Västeråsderby mellan Tillberga och VSK.

Visserligen ställs botten mot toppen men ändå har det varit ett stort intresse inför matchen och enligt Tillbergas klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson så talar allt för en riktig publikfest.

– Vi har ju ett rekord från derbyt 2010 på 5 700 åskådare så det vore riktigt kul om vi kunde tangera eller till och med slå det, säger han.

En sak som talar för det är det stora antalet förköpsbiljetter som har sålts. Enligt Tobias Johnsson så kan det landa på upp mot 2 500 sålda biljetter på förhand.

– Det är överraskande eftersom bandypubliken traditionellt inte brukar köpa förköp utan man kommer en kvart innan ungefär. Sen är det svårt att veta om det handlar om publiktryck eller attitydförändring.

Inför höstens derby i november som VSK vann så var förväntningarna höga. Det slutade dock med en tillställning som aldrig lyfte, men idag kommer det bli annorlunda tror "Zocke".

– Jag vet att killarna är väldigt laddade så det kommer nog smälla rätt rejält. Och på läktaren kommer Tillberga ha en stor klack och VSK-arna kommer sluta upp så upplevelsen kommer bli väsentligt bättre den här gången.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".