Tonårspojkar misstänkta för våldtäkt på ung kvinna

Tre unga pojkar sitter anhållna hos polisen i Västerås, misstänkta för att ha våldtagit en ung kvinna i närheten av Johannisberg i söndags eftermiddag.

Brottsrubriceringen ändrades på måndagen till grov våldtäkt. Det säger åklagare Eva Uggla som i övrigt inte vill uttala sig om fallet, utan hänvisar till förundersöknings sekretess.

Det var igår eftermiddag strax efter klockan 16 som allmänheten slog larm till polisen, efter att de hört rop på hjälp i närheten av Johannisberg i de västra delarna av Västerås.

Flera poliser ryckte ut med hund, och i skogsområdet mellan Johannisberg och Ekbacken så påträffade man en ung kvinna - under 18 år - som misstänks ha blivit våldtagen.

Polisen sökte med hund och påträffade först 2 pojkar och sedan en tredje, som nu alltså är anhållna misstänkta för våldtäkt. Alla tre är i 15-16 årsåldern.

Den unga kvinnan har förts till sjukhus. Det är inte känt hur hon mår.

Enligt polisens presstalesperson Christer Nordström, så känner pojkarna och den unga kvinnan varandra sedan tidigare. Alla tre pojkarna är hemmahörande i Västerås.

Senast klockan 12 på onsdag måste åklagaren besluta om de anhållna ska släppas eller begäras häktade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".