Arbogas avgående kommunalråd Per-Olov Nilsson

Arbogas kommunalråd slutar efter lång och trogen tjänst

Efter 25 år, fem månader och tre dagar slutade idag Arbogas socialdemokratiske kommunalråd PO Nilsson. Inget kommunalråd i Sverige har suttit lika länge på sin post.

- En av orsakerna till att jag orkat så länge är att jag har utgått från den jag är och jobbat utifrån de förutsättningarna, säger PO Nilsson.

En av sakerna som PO Nilsson är mest nöjd med under sin tid som kommunalråd är att Västmanland satsade på tågtrafiken och på Mälarbanan. Han är dock är missnöjd med att Arboga haft en så hög utflyttning under de senaste åren men hoppas på att trenden ska vända.

- Storstäderna kommer att sluta växa och folk kommer att söka sig till en annan livskvalité som man kan få i kommuner som Arboga.

Under eftermiddagen var det öppet hus på rådhuset i kommunen och många hade kommit för att hylla det avgående kommunalrådet.

- Samarbetet mellan PO och mig har fört regionens kommuner närmare varandra sa Göran Svedberg, tidigare kommunalråd i Kungsör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista