Skidfolket jublar över minusgraderna

"Kylan har verkligen varit efterlängtad"
3:27 min

Nu när vädret har slagit om och temperaturen håller sig under nollstrecket så jublar de som driver länets skidanläggningar med konstsnö.

På Julafton rapporterade vi om att det såg dystert ut för de som hade hoppats på att få åka längdskidor under helgdagarna. 

Det varma vädret har gjort det omöjligt att få till några spår på de konstsnö-anläggningar som finns i länet.

Men nu har väderleken slagit om och det är minusgrader som råder under de kommande veckorna. Exakt det som länets skidanläggningar har väntat på.

Vid Vedbobacken i Västerås så går snökanonerna för fullt och en hel del folk har tagit sig till skidbacken i vintervädret.

– Perfekt. Det är ju såhär det ska vara och det märks att kylan har varit efterlängtad inte bara för oss som jobbar med det här utan bland alla som tagit sig hit, säger Martin Landås som är driftansvarig vid Vedbobacken i Västerås.

Han berättar att målet är att under kvällen ha klart delar av längdskidspåret och även vid de andra konstsnöanläggningarna pågår full aktivitet för att få fram spår.

I Sätrabrunn så är målet att ha en slinga på 700 meter klar under tisdagen, Rocklundaspåret hoppas öppna 2,5 kilometer-spåret under den senare delen av veckan och Norberg till helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".