Frida Hansdotter i ett snöigt Flachau. Foto: AP Photo/Marco Trovati/TT
Frida Hansdotter i ett snöigt Flachau. Foto: AP Photo/Marco Trovati/TT

Ny pallplats för Hansdotter

Frida Hansdotter: Det var väldigt svåråkt
2:33 min

Frida Hansdotter blev trea i den prestigefyllda slalomtävlingen i österrikiska Flachau, hennes femte pallplats för säsongen. Men Hansdotters ledning i den totala slalomcupen krympte.

Frida Hansdotter brukar trivas i backen i Flachau. De tre senaste åren har hon två andraplatser och så segern förra året.

I tisdagens kvällstävling fick Hansdotter inte riktigt till det första åket. Svenskan blev sexa i det ymniga snöfallet, 1,32 sekunder efter ledaren Veronika Velez Zuzulova från Slovakien. 

– Det var väldigt svåråkt, man ska kunna bemästra allt, det visade Zuzulova att det gick att göra. Jag tror jag hade lite otur med mitt startnummer också men så är det och jag återhämtade mig bra i andra åket, säger Frida Hansdotter.

För i det andra åket gick skidorna bättre för Hansdotter som körde in som ny ledare i mål – och det räckte till slut till en tredjeplats. Veronika Velez Zuzulova vann, 31 hundradelar före tjeckiskan Sarka Strachova och 1,05 sekunder före Hansdotter. 

Svenskan var inte helt nöjd med sin insats efteråt.

– Jag känner själv att man får inte vara besviken (över en tredjeplats), men jag kände att jag hade mycket mer att ge och jag kände att jag hade åkningen i mig för att prestera så mycket bättre än vad jag gjorde i dag, säger Hansdotter.

Strachovas andraplats betyder att tjeckiskan tar in på Frida Hansdotters ledning i slalomcupen. Strachova är nu 74 poäng bakom svenskan.

Anna Swenn-Larsson blev näst bästa svenska på en sjundeplats. Ett prydligt säsongsbästa för Swenn-Larsson som låg en placering bättre än Hansdotter efter det första åket.


RESULTAT

1. Veronika Velez Zuzulova, Slovakien
2. Sarka Strachova, Tjeckien +0,31
3. Frida Hansdotter, Sverige +1,05
––-
7. Anna Swenn-Larsson +1,50
11. Emelie Wikström +2,68
21. Maria Pietilä Holmner +4,09

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".