"Nu blir det åka av"

Frenne Båverud: "Vi har många som kan göra det"
2:22 min

Efter sju raka vinster har VästeråsIrsta en bra grund att stå på, men nu väntar toppmöten i fortsättningen av elitserien i handboll för damer.

– Vi vinner och gör över 30 mål idag vilket är bra, säger tränaren Frenne Båverud i VästeråsIrsta. Men det är de 27 målen vi släpper in vi måste jobba med inför de toppmöten som väntar.

Det är en tränare som ser positivt på det fortsatta spelet och tror att det kan leda till topp 4 eller till och med topp tre, men då är det vissa bitar som måste falla på plats.

–Idag tappar vi aggressivitet, vi tar varandra för givet och vi pratar inte så mycket i försvarsspelet. Detta gör att BK Heid kan komma igen och göra matchen mer spännande än vad den egentligen skulle bli. Så vi måste skärpa till oss vad gäller försvarsspelet.

Och det finns saker Frenne vill lyfta fram.

–Skyttet i första halvlek är bra, anfallsspelet är i stora stunder mycket bra. Vi har fin fart på bollen och det är skönt att olika spelare kan träda fram. Vi har verkligen visat att vi har en bred trupp och att vi har fortsatt att göra mål. Så nu blir det att åka av i de matcher som kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".