Metallverkens kontorsbyggnad i Västerås. Foto: Jan Jörnmark.
Metallverkens kontorsbyggnad i Västerås. Foto: Jan Jörnmark.

Metallverkens gamla kontor kan bli bostäder

"Kan bli 1000 lägenheter"
2:35 min

Metallverkens huvudkontor vid Kopparlunden i Västerås kan bli bostäder. De gamla lokalerna finns med i kommunens planer på att göra hela Kopparlundsområdet till en ny stadsdel. 

– Kommunen och fastighetsägarna i Kopparlunden håller på att ta fram ett nytt program för hela Kopparlunden. Hur man kan utveckla hela området till en blandad stadsdel. Då handlar det om mellan 1000 och 1500 lägenheter, och då är den här byggnaden naturligtvis aktuellt, säger Ingrid Legrell Crona, planarkitekt på stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås. 

Metallverkens gamla huvudkontor vid Kopparlunden i Västerås har stått tomma i många år. Trots att detaljplanen från 1999 säger att man får bygga bostäder i lokalerna så har ingenting hänt tidigare.

Men nu är det alltså på gång. Både lägenheter och kontor kan bli verklighet i Kopparlundsområdet och därmed också Metallverkens gamla huvudkontor. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".