Lars Andersson (S) kommunalråd i Skinnskatteberg. Foto: Marcus Carlsson/SR.
Lars Andersson. Foto: Marcus Carlsson/Sveriges Radio.

Han slutar som ledare för S i Skinnskatteberg

1:57 min

Socialdemokraternas frontfigur i Skinnskatteberg, Lars Andersson, trappar ner sitt politiska engagemang. Han kommer att sluta som gruppledare och talesperson för Socialdemokraterna i Skinnskatteberg, och hoppa av uppdraget som andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

– Jag har ju varit aktiv i kommunpolitiken här i Skinnskatteberg i fullmäktige sedan 2002 och sedan var jag kommunalråd i sex år och nu oppositionsledare det senaste året, och vi har ju kommit snart in i halva den här mandatperioden och då tycker jag att det är lägligt att jag tar ett steg tillbaka och någon annan får ta över min roll som frontfigur och talesperson för Socialdemokraterna.

Vad känner du inför att trappa ner med politiken?

– Det känns helt riktigt. Att ha en sådan här position som jag har haft det innebär att man hela tiden ska vara tillgänglig och att man måste vara på tå och sätta sig in i många frågor och kunna stå upp och försvara politiken inte minst utåt mot media och så. Jag fyller också 65 år här nu i vår och det kan vara lagom att trappa ner.

Lars Andersson slutar alltså som gruppledare och talesperson för Socialdemokraterna i Skinnskatteberg, och hoppar av uppdraget som andre vice ordförande i kommunstyrelsen, men han kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige.

Vem som ska efterträda Lars Andersson som ledare för Socialdemokraterna i Skinnskatteberg avgörs på arbetarkommunens årsmöte i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista