Foto: TT Montage: Sveriges Radio
Foto: TT Montage: Sveriges Radio

Efter alla skandaler: anmäler Kommunal till Konsumentverket

Andreas: Pengarna har gått till fel saker
1:17 min

Andreas Vacchi har valt att gå ur förbundet, men han vill också ha pengarna tillbaka för de medlemsavgifter han betalat.

Senaste tiden har det stormat rejält kring fackförbundet kommunal.

Bland annat har det avslöjats att det på Kommunals restaurang förekommit nakenshower, det har också kommit fram att styrelsemedlemmar inte betalat för sig på förbundets hotell och det rapporterades om vidlyftiga representations-notor.

För att markera mot det här har nu västeråsaren Andreas Vacchi valt att anmäla Kommunal till Konsumentverket. Han vill ha tillbaka de pengar han har betalat Kommunal i medlemsavgift.

– Bland annat är det för att jag själv har sökt hjälp från Kommunal, och inte tycker att jag fått den uppbackning jag förtjänar. Dels för att pengarna gått till en bransch som objektifierar kvinnokroppen, till alkohol, och det är ingenting som jag gått med på, säger han.

Konsumentverket säger att de inte kommer ta upp den här anmälan eftersom det inte i det här fallet finns något konsumentförhållande.

Konsumentverket företräder konsumenter gentemot företag, vilket inte är fallet här.

Om Andreas vill ha pengar tillbaka för sin medlemsavgift bör han vända sig direkt till Kommunal, säger de. Det tänker Andreas Vacchi göra, meddelar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".