Rönnbys målvakt Laura Loisa. Foto: Jari Loisa.

Rönnby föll mot nya serieledarna

2:42 min

Efter två raka segrar så föll Rönnby hemma mot topplaget Pixbo som vann en jämn match med 4-3 i Kristiansborg.

Rönnby fick inte revansch på topplaget Pixbo efter höstens förlust utan förlorade igen mot Mölnlycke som därmed gick upp i serieledning.

Första perioden var jämn men ett litet övertag till Pixbo som hade mer bollinnehav och hade lättare att skapa chanser.

Rönnby fick möjligheten att ta ledningen genom ett powerplay men Pixbo stod emot och svarade med att göra matchens första mål strax efter att de blivit fulltaliga.

Med 30 sekunder kvar av perioden trodde de flesta att Rönnby hade kvitterat då Michelle Linhart utnyttjade ett misstag av en Pixboback och petade in bollen. Men domarna dömde bort målet på grund av att någon hade trampat på bollen så den var lite tillplattad.

Fem minuter in i den andra perioden kom dock kvitteringen efter en snabb omställning där Åsa Tjusberg serverade Malin Wikström som direktsköt in 1-1.

Men Pixbo replikerade drygt två minuter senare då Rönnbyförsvaret inte hade koll på Pixbos poängmaskin Sara Helin som omarkerad framför mål återgav ledningen till gästerna.

Rönnby fick en pangstart i den tredje perioden och kvitterade redan efter 24 sekunder. Malin Wikströms skott studsade i sargen och förbi Pixbomålvakten och in till Michelle Linhart som fick öppet mål.

Efter målet så tog Rönnby också över spelmässigt och hade möjligheter att ta ledningen. Men mit i detta så skickade Pixbos rutinerade back Isabell Krantz ett skott mot mål som tog på en klubba och ställde Laura Loisa i Rönnbykassen.

Målet gjorde att Rönnby tappade lite fart och med drygt fyra minuter kvar av matchen som kom avgörandet när Pixbo satte 4-2.

Visserligen reducerade Linnea Nilsson i slutminuterna men trots att hemmalaget tog ut målvakten så lyckades inte Rönnby skapa någon riktigt farlig målchans.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista