Michael Campese, klubbchef VSK Bandy.
Michael Campese, klubbchef VSK Bandy. Foto: Daniel Gustafsson/Sveriges Radio.

Klubbchefen om intresset för Mjällby

"Han förstår klubbens läge och vill vara med på en resa"
1:22 min

VSK Fotboll har planer på att anställa en manager och klubben förhandlar med den tidigare landslagsspelaren Johan Mjällby.

– Vi vill göra en satsning och lyfta fotbollen totalt i Västerås och vi har haft diskussioner med Johan och han förstår klubbens läge och vill vara med på en resa, säger VSK:s klubbchef Michael Campese.

Johan Mjällby slog igenom som spelare i AIK han gjorde 49 landskamper och var lagkapten under VM i Japan Sydkorea 2002.

Sin stora tid som utlandsproffs var i skotska celtic där han dessutom inledde sin ledarkarriär som assisterande tränare i fyra år. 

Nu är han alltså aktuell att ta över division 1-klubben Västerås SK.

– VSK är en anrik klubb i mina ögon och ska spela högre upp i seriesystemet och det är en utmaning som jag har väntat på att bita tänderna i sedan jag kom tillbaka, säger Johan Mjällby till P4 Västmanland.

Det har blåst positiva vindar den senaste tiden i den tidigare krisklubben VSK Fotboll. Nu är man dessutom på väg att landa en rejäl profil om man knyter till sig den tidigare landslagsspelaren Johan Mjällby som en övergripande manager över fotbollsverksamheten.

Men den stora frågan är, hur har VSK Fotboll med sina välkända skulder råd med det här?

– Vi har inte råd idag och därför kommer det inte skrivas ett kontrakt. Utan vi måste först se att vi ha en backning från marknaden, säger klubbchefen Michael Campese.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".