SD nekas hyra lokaler i Surahammars Folkets hus

0:57 min

Förra året hade Sverigedemokraterna två medlemsmöten på Folkets hus i Surahammar, men nu är de inte längre välkomna, berättar Paolo Sandbom, föreståndare.

Sverigedemokraterna får alltså inte längre hyra lokaler i Folkets Hus i Surahammar.

– Det är styrelsen för Folkets hus i Surahammar som har valt att ta Folkets hus och parkers uthyrningspolicy där man bland annat nämner människors lika värde, och det ser vi att SD i det här fallet inte kan stå bakom, säger Paolo Sandbom.

På vilket sätt?

– Googlar du på dem så kan du se deras politiska program, eller principprogram från 2011, där man inte ställer sig bakom våra värdegrund, säger han.

Finns det fler partier som inte gör det, som ni ser det? Flera partier har ju ändrat sin politik i migrationsfrågan?

– Vi har kollat deras partipolitiska program och det är ingenting vi kan se, att de inte följer vår värdegrund. Vi bestämmer själva vilka vi hyr ut till, och vi vill givetvis vara en arena för debatt, men det är inte vi som ska styra den debatten. Vi vill inte vara en dörrmatta för SD där de kan bygga upp sin politiska organisation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista